بلاگ, کسب و کار

هاست لینوکس چیست؛ ۴ تفاوت آن با هاست ویندوز

هاست لینوکس

در پاسخ به این سوال که هاست لینوکس چیست؟ به طور خلاصه می‌توان گفت که لینوکس یک سیستم عامل محبوب است که در دنیای سرورها محبوبیت زیادی به دست آورده است. بسیاری از کسب و کارها و سازمان‌ها برای اجرای سرورهای خود به میزبانی لینوکس روی آورده اند زیرا مزایای مختلفی مانند قابلیت اطمینان، امنیت، انعطاف پذیری و مقرون به صرفه بودن را ارائه می‌دهد.

در این مقاله خواهید خواند که هاست لینوکس چیست و چه تفاوت هایی با هاست ویندوز دارد.


هاست لینوکس چیست؟

هاست لینوکس ((Linux Hosting)) به ارائه دهندگان میزبانی اطلاق می‌شود که از سیستم عامل (OS) لینوکس برای سرورهای مشتری استفاده می‌کنند. توزیع لینوکسی که به آن دسترسی دارید به ارائه دهنده میزبانی بستگی دارد.

هاست لینوکس برای سرور

هنگامی‌که برای یک برنامه میزبانی ثبت نام می‌کنید، برای منابع سرور و فضا از یک ارائه دهنده هزینه می‌کنید. ارائه دهندگان هاست می‌توانند بین استفاده از لینوکس یا ویندوز به عنوان سیستم عامل سرورهای خود یکی را انتخاب کنند. اگرچه ویندوز محبوب ترین گزینه سیستم عامل سرور است، میزبانی لینوکس نیز بسیار رایج است.

مزیت خرید هاست لینوکس این است که راه اندازی آن نسبت به سرورهای ویندوز آسان تر است. این به این دلیل است که ارائه دهندگان هاستینگ برای ارائه هاست لینوکس نیازی به پرداخت هزینه مجوز ندارند.

علاوه بر این، لینوکس همچنین تجربه مدیریت سرور بسیار متنوع تری را ارائه می‌دهد. این به این دلیل است که ارائه دهندگان هاست می‌توانند از بین صدها توزیع برای کاربران خود انتخاب کنند.

همچنین به عنوان جایگزینی برای خرید هاست وردپرس، نیز میتوانید از هاست لینوکس اشتراکی یا اختصاصی استفاده نمایید.


4 تفاوت هاست لینوکس و ویندوز

1- سیستم عامل

واضح ترین تفاوت بین هاست لینوکس و ویندوز، سیستم عاملی است که روی سرور(ها) اجرا می‌شود. تفاوت های رابط کاربری ظاهراً آشکار است. کاربران ویندوزی که به لینوکس روی می‌آورند، وقتی برای اولین بار وارد خط فرمان لینوکس می‌شوند، با شوک بزرگی مواجه خواهند شد. نحو و توابع اجرا شده از طریق خط فرمان لینوکس به هیچ وجه شبیه کلیک کردن بر روی منوها در ویندوز نیست.

در حالی که یک تیم لینوکس می‌تواند از میان بسیاری از رابط‌های کاربری گرافیکی (GUI) انتخاب کند، اگر قصد دارید به جای استفاده از ابزاری مانند cPanel، برای نصب و به‌روزرسانی نرم‌افزار، نصب پایگاه‌های داده و مدیریت سرور ایمیل خود، با خود سیستم عامل تعامل داشته باشید، پیشنهاد می‌کنم راه‌حل‌های ویندوز را در نظر بگیرید.

همانطور که ذکر شد، ثبات و امنیت سرور لینوکس واقعا برتر از ویندوز است. اگر قصد دارید یک برنامه وب پیچیده و حیاتی برای کسب و کار را اجرا کنید، ممکن است قابلیت اطمینان موجود در سرور لینوکس را یکی از ضروریات بدانید.

4 تفاوت لینوکس و ویندز

سیستم عامل لینوکس به توزیع های زیادی تقسیم شده است، در حالی که ویندوز گزینه های کمتری دارد.

آخرین عامل خاص سیستم عامل که باید در نظر گرفته شود، سازگاری سخت افزار و نرم افزار است. داشتن یک سیستم عامل دارای مجوز و به روز ، ویندوز را به گزینه خوبی برای افرادی تبدیل می‌کند که در یک محیط پیچیده IT کار می‌کنند که قبلاً با بسیاری از برنامه های کاربردی قدیمی‌و پایگاه داده های اجرا شده بر روی سرورهای ویندوز پر شده است. داشتن مدیران سیستم که قبلاً با سیستم عامل آشنا هستند می‌تواند به معنای آموزش کمتر و پشتیبانی داخلی بیشتر باشد – عاملی که نباید دست کم گرفت. در شرایط بحرانی، شما نمی‌خواهید به یک مدیر لینوکس که به طور خاص برای کمک به این راه حل استخدام شده است، متکی باشید، در حالی که ممکن است با خرید هاست ویندوز یک تیم مدیریت سیستم ویندوز کامل داشته باشید که می‌تواند به راحتی این کار را انجام دهد.


2- موارد استفاده هاست لینوکس

مسلماً رایج ترین دلیلی که ممکن است کسی به دنبال سرور باشد، راه اندازی یک وب سایت شخصی ساده، سایت تجارت الکترونیک، وبلاگ یا نمونه کار آنلاین است. میزبانی اشتراکی روی سرور لینوکس اغلب بهترین راه حل برای این نوع کاربران است.

ابزارهای توسعه دهنده و کنترل پنل

لینوکس برای توسعه دهندگان وب با تجربه که می‌دانند چگونه یک وب سرور Apache یا NGINX را پیکربندی کنند و برای توسعه دهندگانی که از Perl، PHP یا Python برای توسعه با پایگاه داده MySQL استفاده می‌کنند، انتخاب خوبی است. این ابزارهای توسعه برای مدت طولانی با لینوکس مورد استفاده قرار گرفته اند و به همین دلیل ساختار پشتیبانی بزرگی دارند. همانطور که در بالا ذکر کردیم، توزیع لینوکس که انتخاب می‌کنید تفاوت ایجاد می‌کند، اما بسیاری از توسعه دهندگان علاقه مند به این گزینه از قبل می‌دانند که چگونه این ابزارها را پیکربندی کنند.

حتما بخوانید: سرور HP چیست


3- ابزارهای توسعه دهنده و کنترل پنل ها

در سرورهای لینوکس میتوانید از محبوب ترین کنترل پنل یعنی cPanel استفاده نمایید. این استاندارد برای ابزارهای مدیریت وب سرور کوچک است، و هنگامی‌که برخی از ویژگی های ارائه شده را درک کردید، دلیل آن را خواهید فهمید. پنل مدیریت هاست محبوب به کاربران اجازه می‌دهد تا انواع نرم افزارها را از یک رابط کاربری ساده نصب کنند. برنامه هایی مانند WordPress، phpBB، Drupal، Joomla و Tiki Wiki از طریق نصب با یک کلیک در دسترس هستند و بسیاری از آنها به طور خودکار با وصله های امنیتی به صورت خودکار در دسترس هستند. این سهولت استفاده به افراد حتی با ابتدایی ترین سطح مهارت اجازه می‌دهد تا مستقیماً به ایجاد وب سایت ها، وبلاگ ها، تابلوهای اعلانات و صفحات ویکی بپردازند.

داشبورد cPanel مسلماً محبوب ترین کنترل پنل میزبانی، cPanel مدیریت سرور لینوکس را ساده می‌کند.


4- پایگاه های داده، دامنه‌ها و فضای دیسک

من شخصا استفاده از cPanel را هنگام مدیریت چندین دامنه ترجیح می‌دهم. مدیریت فضای دیسک برای نام دامنه های متعدد از طریق یک هاست با استفاده از cPanel ساده تر است. و با استفاده از سی پنل، می‌توانم بسته به قراردادمان و نیازهای هر مشتری، فضای کم و بیش را به هر مشتری اختصاص دهم. MySQL به استانداردی برای توسعه دهندگان وب در سراسر جهان تبدیل شده است، اما باز هم، اگر از یک پیشینه شرکتی هستید و بیشتر به توسعه سایت های داخلی با استفاده از MSSQL عادت دارید، این گزینه را نادیده نگیرید!

واقعیت این است که اکثر بهترین شرکت های میزبانی وب تجربه بیشتری در کار با سرورهای لینوکس خواهند داشت و بهتر می‌توانند به شما در مدیریت چندین دامنه از طریق cPanel کمک کنند. بسیاری از برنامه های وب شگفت انگیز – از ویکی‌ها و ابزارهای CMS گرفته تا تابلوهای اعلانات و میکروبلاگ‌ها – به راحتی از طریق یک سرور MySQL از پیش پیکربندی شده با استفاده از cPanel به عنوان پورتال مدیریتی مستقر می‌شوند. به‌عنوان یک توسعه‌دهنده وب با زمان محدودی که به دنبال یک مجموعه ابزار قوی و آسان برای استفاده است، باید از cPanel استفاده کنم. به‌روزرسانی‌های خودکار، همراه با ابزارهای فوق‌الذکر، خیلی خوب هستند که نمی‌توان از آنها گذشت.


نتیجه گیری

انتخاب بهترین توزیع سرور لینوکس برای شما می‌تواند چالش برانگیز باشد. با این حال، با در نظر گرفتن عواملی مانند ثبات، امنیت، سهولت استفاده و انعطاف پذیری، پشتیبانی از چندین معماری، به روز رسانی خودکار و سازگاری با بسته های مختلف و با توجه به اهمیت هریک از این عوامل در نوع فعالیت خود هاست سازگارتر ومناسب تر را برگزینید. کارشناسان و متخصصین وب رمز آماده اند تا این زمینه خدمات خود را به شما ارائه دهند.

author-avatar

درباره مهدی نجاری

من مهدی نجاری هستم متولد سال 1369. با تاسیس سایت فروشگاهی می مالز در سال 1389 شروع به فعالیت در زمینه طراحی سایت، بهینه سازی و سئو سایت و نوشتن محتوا کردم. رشته دانشگاهی من مترجمی زبان انگلیسی بود و به من در رسیدن به اهداف یادگیری در زمینه دیجیتال مارکتینگ کمک کرد. اکنون پروژه های مختلف سئو سایت و نویسندگی را به اتمام رسانده ام و یا در حال انجام هستند. در ضمن وب سایت شخصی خودم رو می تونید در پایین مشاهده کنید. https://kabodseo.ir/

دیدگاهتان را بنویسید